Linkbuilding

Besteed je linkbuilding uit!

Linkbuilding is vrijwel het belangrijkste element om jouw website een boost te geven in Google. Linkbuilding is niets anders dan het verzamelen van relevante links naar jouw pagina. Hoe meer sites er naar verwijzen des te belangrijker jouw site wordt geacht in de zoekmachines. Zie het als een nieuwe slager: als hij goed is en je hebt lekker vlees vertel je dat ook aan je familie en vrienden. Als zij daar ook een keer vlees halen en tevreden zijn zullen zij ook hun kennissenkring op de hoogte brengen. Na verloop van tijd weet de hele stad dat ze voor kwaliteitsvlees bij die slager terecht moeten. Dit is hetzelfde effect dat we gestimuleerd in Google willen bereiken. Lintbuilding is absoluut maatwerk en erg tijdrovend. Daarbij zijn resultaten pas op de lange termijn meetbaar. Wij raden minimale afname van een uur per maand aan. Linkbuilding kost € 59,- per uur


Dollarphotoclub_71410222

Als de gehele basis van je website goed is opgebouwd, je content goed is en de aanlevering van je content consistent is wordt het tijd om je site te gaan promoten. Dit kan betaald via sponsoring, advertenties, Google Adwords of Facebook ads maar dat zijn strategieën die altijd geld blijven kosten. Op korte termijn dus prima om direct business te generen maar op lange termijn zou het fijn zijn als er ook “Gratis” bezoekers naar je toekomen via de zoekmachines. Dit het zoekmachine optimalisatie oftewel SEO. Voor SEO heb je heel globaal genomen twee factoren: Interne en externe. De interne factoren zijn de o.a. onpage metatags (titel, beschrijving en alt teksten), server snelheid, interne lintstructuur, pagespeed  en een schone code.

De externe factoren hebben voornamelijk te maken met hoe jouw site wordt gewaardeerd door het wereldwijde web. Dit is te stimuleren met linkbuilding. Google meet hoeveel andere sites naar jouw website linken. Het gaat hierbij niet om kwantiteit maar kwaliteit. Je kunt dus niet lukraak (zoals vroeger) tienduizenden spam links op irrelevante sites kopen. Nee, linkbuilding vergt maatwerk. Maatwerk zoals WebsiteMakers.nl dat doet met alles wat zij levert. Het is belangrijk dat er links worden gezocht op relevante websites die in jouw vakgebied liggen. Vaak moet hier een wederdienst tegenover staan: webmasters willen een betaling of link terug in ruil voor een link op hun pagina.

Zoals je kunt begrijpen is dit een erg intensief proces en daarom wordt er vaak voor gekozen om dit uit te besteden, alhoewel dit prima zelf gedaan kan worden. Linkbuilding is wel redelijk kostbaar en wij vragen € 59,- per uur. Dat is veel geld en het nadeel is dat dit een lange termijn strategie is. Linkbuilding resultaten worden pas gezien na ongeveer een maand of zes.  Mede doordat linkbuilding zo kostbaar is zien we dat webmasters vaak maar 1 tot 3 uur per maand linkbuilding afnemen.

Voor meer vragen over linkbuilding kun je ons bellen of mailen. Klik hier om een offerte aan te vragen.