De juiste keuzes maken

2 minuten leestijd 3 jaar geleden 0 reacties Slimmer ondernemen

Keuzes maken we de hele dag door en vaak schuiven we ze door naar een ander moment. Een moment waarvan we denken dat we de keuzes beter kunnen maken. Soms slaat de twijfel toe en maak je een langere tijd geen keuze. Wat je absoluut zeker weet is dat je iets met je twijfel moet. Hoe doe je dat? En hoe kun je de juiste keuze maken? In dit blogbericht schrijf ik over het model dat ik gebruik om mezelf te overtuigen van de juiste keuze. Het maken van de juiste keuze is iets dat jezelf doet. Maar het is belangrijk

Voor mezelf gebruik het overtuigingsmodel. Een model waarin ik mezelf overtuig van de keuze die ik heb gemaakt of nog moet maken. Het maken van de juiste keuzes is natuurlijk pas achteraf te zeggen. Maar geen keuzes maken is het verlengen van de twijfel.

Met het overtuigingsmodel kun je je twijfels omzetten in het maken van een keuze. Het geloven in de juiste keuze zorgt zekerheid en dat is het ontnemen van de twijfel. Het model ziet zo uit:

Schermafbeelding 2016-03-31 om 12.01.32

 

Stap 1: Potentie

Welke keuzes zijn er? Hoe interpreteer je deze keuze? Wat levert de keuze je op? Wat zijn de voor en nadelen? Het zijn vragen die jezelf stelt om de potentie van de keuzes in kaart te brengen.

Stap 2: Doen

Als er veel potentie in je keuze zit dan creëer je automatisch de kracht om de keuze te maken en deze dan ook uit te voeren.

Stap 3: Resultaten

Als je een keuze hebt gemaakt dan krijg je het resultaat. Is je resultaat gunstig dan kun je hiermee doorgaan. Bij de meeste keuzes duurt het langere tijd voordat er resultaat zichtbaar is. Geduld is een schone zaak. Als ik het model zelf toepas dan weeg ik de resultaten af tegen de keuze die ik heb gemaakt. De vraag die mezelf stel is: “Zijn de resultaten van mijn gunstig?”.

Stap 4: Overtuiging en geloof

Uiteindelijk blijkt dat ik een keuze heb gemaakt, ik heb het uitgevoerd en er is resultaat. Afhankelijk van wat hieruit is gekomen creëer ik een overtuiging van de keuze. Op dit moment ben ik zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt of dat ik toch voor een andere keuze moet gaan.

Het overtuigingsmodel kun je op alle vlakken in je business en je privéleven toepassen. Keuzes die je aan het twijfelen zetten kun je met dit model tegenover elkaar zetten. Je zult ontdekken dat het model leidt tot zekerheid in het maken van je keuzes.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ik ben al sinds 2012 bezig met online ondernemen. Wat startte als één webshop werden er meerdere en na enkele jaren dacht ik dat ik wilde beginnen met het realiseren van webshops en websites voor anderen. WebsiteMakers.nl was geboren. Ik schrijf regelmatig blogs over marketing, slimmer ondernemen, social media, SEO, SEA en Wordpress.

Geef een reactie